Nutid, dåtid, barndom, ungdom, allting blandas

Förra året lyssnade jag nästan inte på musik. Men så i år började jag plötsligt längta intensivt efter helt otippade låtar som jag varken hade ägnat en tanke eller ett öra åt på länge. Spotify finns hemma på datorn som står i ett hörn i vardagsrummet så jag skapade en lista och fyllde den snabbt, associativt, utan allt för mycket hämmande kritik, med 500 låtar som jag tycker väldigt mycket om eller har tyckt väldigt mycket om en gång i tiden och fortfarande gillar att lyssna på. Nutid, dåtid, barndom, ungdom, allting blandas. Max en låt per artist är enda regeln och Spotifys kända begränsningar vad gäller urval tvingade mig till alternativa val ibland. Den äldsta låten är från slutet av 1800-talet. Den nyaste från 2015. ”Popcorn” är den jag har gillat längst, ungefär sen den släpptes. Blandningen är kanske inte särskilt intressant för så många andra än jag själv, men det är i alla fall en delad lista med 500 låtar och en inblick i min själ.

Listan.

5 thoughts on “Nutid, dåtid, barndom, ungdom, allting blandas”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.