“Alla bilder har en hemlig spellista skrivet med osynligt bläck.”

I måndags kunde man börja beställa det senaste Clay Pipe-släppet, Vic Mars The Land And The Garden. Jag hade dock en stressig morgon och en upptagen förmiddag så när jag vid lunch satte mig vid datorn och skulle beställa var den redan slut. Du blinkar till och vips så är den borta. Kvar finns bara bilden av omslaget, några ljudfiler och mina fantasier.

Visst är det kanske till viss del ett lite konstlat behov jag inte kan tillfredsställa (det finns ju alltid möjligheten att lyssna digitalt, om inte nu direkt så bara om du anstränger dig lite, visst) men känslan är att jag just missade något, någonting jag sett fram emot. En skiva jag verkligen längtat efter att beställa. Nu skulle man kanske kunna tro att det gör mig ledsen, förtvivlad eller förbaskad när bara att drabbas av den känslan numera är så ovanligt att det allra mest känns bra. En längtan efter musik jag inte bara kan införskaffa, ladda ned eller strömma känns som en längtan man istället ska ta hand. En raritet i en tid av ständig tillgång på nya intryck, ny kultur, ny musik.

All musik och alla omslag och förpackningar som kommer ut via Clay Pipe Music är kanske inte fantastiska men någonting gör de verkligen rätt. “I have never thought that pop and rock music are about making music in the traditional sense of the word; they are about creating new, imaginary worlds, and inviting people to join them.” Brian Enos citat har sällan passat bättre än för det som Clay Pipe gör.

Jag får alltså fortsätta att fantisera om The Land And The Garden ett tag till. Kanske ända till nästa pressning. Läser lite texter, tittar på lite bilder, kanske lyssna på någon ljudfil.

vicmarsthelandandthegarden

Av Clay Pipes övriga skivor kan jag nog framförallt rekommendera Plinths Music For Smalls Lighthouse och givetvis också Jon Brooks Shapwick. Men de är förstås också slutsålda sen länge. Men fantisera ni också (eller ladda ned musiken, eller leta rätt på skivan på Ebay). Och läs Amandas fina text om Shapwick.

Alla bilder har en hemlig spellista skrivet med osynligt bläck. En LP-skiva är ett magiskt ting i den digitaliserade världen ur vilka pixliga drömmar strömmas mekaniskt.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.