Två verk från Mejan

På förstaårselevernas utställning på Kungliga Konsthögskolan var det framför allt två verk som fick mig att stanna upp och förbli en stund i deras närhet.

Overflowing system av Oliver Amadeus limmar ihop på höjden ihop armstöd tillverkade av trä från stolar av likartad modell. Med röda spännband hålls skapelsen fast vilket ser ut att behövas då dess vågformation verkar vilja slita sig loss och rulla vidare genom Skulptursalen.

Söcken av Elias Autio är ett omfångsrikt textilverk som i något skede både har smutsats ned och fått utstå en våldsam perforering som lämnat stora sneda spår. Slarvigt uppspänt och med oregelbundenheter i både mönster och sömmar skapas rörelser och linjer på samma gång som de bryts av. Ytterligare ett element kommer sig av hur rummets belysning och tygens utbuktningar tillsammans skapar ett flertal effektfulla skuggningar.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.