Carpe diem #6: Liner notes

En om inte förlorad men sällsynt konst numera är “liner notes” – små pretentiösa texter på skivomslag som inte rör låttitlar och basfakta kring de medverkande, utan mer är associativa ingångar till musiken. Det var i så fall jag tänkte med mina bidrag till The Embassy och Friendly Noise, som blandade citat, hittepå och referenser (såväl interna som historiska; Pessoa, Horkheimer, impressionism…), i en patetik jag kan stå för. Undertecknandet till Futile Crimes var för övrigt första gången Friendly Noise nämndes publikt, ett halvår innan vi släppte Friendly People Making Noise.

En anledning till att jag kom att tänka på allt detta, från för så länge sedan, var att jag såg att Magnus Haglund den 25 november på Folkteatern i Göteborg kommer att samtala med The Embassy utifrån just det 20-årsjubilerande debutalbumet Futile Crimes. The Embassy kastar ett ögonkast bakåt, men framstår mer och mer som ett svenskt The Fall, en konstant egen liten värld som alltid finns där; då, nu och framöver.

The Embassy, Futile Crimes, 2002.
Friendly People Making Noise, 2003.
The Embassy, Wearing Our Pop Art Hearts On Our Sleeves, 2004.
The Embassy, Tacking, 2005.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.