På denna stora slätt som kallas världen

Jag är dåligt bevandrad i det iranska musiklandskapet. Detta blir jag varse särskilt medan mediekanalerna dag för dag under hösten skildrar kvinnornas och flickornas demonstrationer på gatorna i Iran och runtom i världen.

Många gånger blir populärkulturen en väg till ny kunskap; en tv-serie eller poplåt droppar en referens som måste googlas och läsas om en stund innan sänglampan släcks för natten. Men nu är det litegrann tvärtom: skeendena i Iran påminner mig om hur lite jag hittills har bekantat mig med landets populärkultur. Några timmar bland wikipediaartiklar om artistkarriärer före och efter 1979, låttextöversättningar via Google translate och streamingalgoritmer är min första glänta att navigera vidare från. Här får gläntan ta plats som en spellista med en googleöversatt textrad ur Marjans “Gheseh” som titel.

På denna stora slätt som kallas världen >>

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.