I väntan på sjunde månlandningen

Först igår blev jag varse att det var månfärd på gång, alltså samma dag som den skulle påbörjas. Läste att detta skulle bli mänsklighetens sjunde visit på månen och den första på 50 år. Jag insåg i och med denna information att jag följt med mycket dåligt i månfärdshändelserna, men blev lite upprymd av att det nu skulle bli av igen. Lät NASA:s webbsändning ligga redo på en flik i browsern så jag kunde ha koll på när det började dra ihop sig för uppskjutning kring halv tre på eftermiddagen, lagom till en kaffepaus på hemmakontoret. Månfärder är kanske inte så imponerande nuförtiden, men det faktum att jag inte har bevittnat en månfärdsutsändning live under min livstid (senaste ägde alltså rum 1972) gjorde att det kändes som en sådan där once in a lifetime-grej att minnas, och något att förgylla en mulen augustimåndag med.

Nu blev ju uppskjutningen uppskjuten, kanske till fredag. Vi får se. I väntan på att klicka in på NASA:s livestream igen har jag nu sysselsatt mig en stund med att plocka ihop en youtubelista med bilder och toner på måntema. Lämna gärna en kommentar om dina egna månfavoriter.

Till spellistan >>

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.