Dörren på glänt

Häromdagen såg jag på Avalanches insta att de hängde i en studio i Nashville med någon som hette Kacey. Jag kollade såklart upp henne närmare och upptäckte att hon har miljontals streaminglyssnare. Det må låta som att jag koketterar med min dåliga koll bara för att jag råkade öppna dörren på glänt till det märkliga parallella popuniversum som har fått namnet country. Kacey Musgraves, jag kände vagt igen att min fru kan ha nämnt namnet, vi kan ha lyssnat någon gång i bilen. Eller så förväxlar jag med Carrie Underwood. 

De första tonerna jag hörde var fantastiska. En änglalik kör. En ödslig spansk gitarr. Låt mig måla upp en scen. Jimmy Webbs ande lämnade aldrig countrymusiken. Titelspåret från Musgraves senaste album (2021) ”Star-crossed” och den lika underbara ”If this was a movie..” är ändå inte först och främst förlängningen av Jimmy Webbs arbeten med Glen Campbell utan det är snarare den minutiöst arrangerade lättpsykedelian från The 5th Dimensions Magic Garden vi flanerar omkring i.  

Jag älskar verkligen att upptäcka musik på det här viset. Att långsamt glida in i ett kvarter fullt av människor som lever sina liv där som om ingenting hänt och upptäcka en underbart intensiv körsbärsblomning.  

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.