Schrödinger

Jag skrev en gång en text som sammanfattas såhär:
I juli 2014 försvann hiplifeartisten Castro, aka Castro under Fire eller Castro da Destroyer. Ena minuten flög han fram på sin jet ski i Ada, nästa som uppslukad, spårlöst borta. Castros pappa tror inte att sonen är död, “Rapporten visar att hans jet ski inte välte, och nyckeln satt i, och flytvästen hittades aldrig; han lever”, säger han. Faktiskt verkar ingen tro att Castro dött. En profet i trakten är övertygad om att hiplifeartisten är vid liv, och tänker rädda honom. Enligt egen uppgift har profeten bott tre år under vatten, så en sökoperation borde vara problemfri. Ghanas TV3 fixar en båt för att genomföra aktionen. De styr mot platån där Castro sågs senast, profeten kliver ut i vattnet och är omgående nära att drunkna.
Spårlöst som sagt, knappt några iakttagelser. Rubriken “BREAKING: Hiplife artiste, Castro da Destroyer is spotted at a funeral ground at Benin” lovar mycket, men texten är bevismässigt tunn.
Det är kompisen BB som fått syn på Castro, men tillägger att han ändrat sitt utseende drastiskt och blivit betydligt tjockare. ”Bara en nära vän skulle känna igen honom.”
Det kanske var Castro, eller nån som inte liknar honom.

Men varför denna betydelselösa sammanfattning om Castro? Ja för att nästa gång jag forskar om en hiplifeartist så verkar även hans levnadsstatus vara under diskussion. Det är Bollie, som måste inleda intervjun med att dementera ett ihärdigt rykte om sin död. ”Jag slogs lite utanför klubben men jag dog inte” försäkrar han. Han lovar att han lever.
Jag är inte säker att hiplifeartister oftare än andra är både levande och döda. Jag är inte helt säker att den tesen håller. Men kanske.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.