ett slags bubbelexponering av tillvaron

Varmt.

Jag läser, jag lyssnar, jag tittar.

8A98190B-F7C7-446A-8827-1EDA14D680C5

Jag läser Eva-Stina Byggmästar. Samlingen Naturbarn från förra året.

Finns lindring i lindar!
Finns lönnfack i lönnar!

och årets samling Orkidébarn:

alltihop blir ett slags
bubbelexponering av tillvaron

Jag läser om Katarina Frostensons nya Sju grenar. Vackert gul och med rader som ”utan den lilla / stämsjälen / skulle allt stå sig slätt”. Jag läser Simone Weils Att slå rot. Jag läser senaste numret av Wire, det med Laurie Anderson på omslaget.

Letande läsning.

Jag tittar på en play-off-match mellan Middlesbrough och Aston Villa. 0-1.

Jag lyssnar på Sly & Robbies Overdrive In Overdub, Harold Budds The Pavilion of Dreams, Euglossines Sharp Time, Sylvians Brilliant Trees, Hassells Vernal Equinox, Manhattan Research Inc, Piero Illuminatis The Disco-Funk Sessions, Proc Fiskal, Rodrigo Tavares.

Musiken rör sig fram och tillbaka som vågor, en jakt på det okända, det trolska, det oförklarliga. Jag letar skivor som öppnar upp små hål i musikminnet. När jag trodde att jag var hemma, trodde jag kunde hitta runt. Som att i drömmen upptäcka ytterligare en våning i sin barndomslägenhet. Eller ytterligare ett skogsparti i uppväxtkvarteren (där jag annars kan varenda gata i sömnen drömmen).

Jag tittar på Patrick Melrose på Hbo och skrattar, sugs in, äcklas, fascineras. Och vill läsa boken och känner att jag också vill läsa Philip Larkin igen (“They fuck you up, your mum and dad. / They may not mean to, but they do.” är rader som okommenterat sipprar ur någons mun). Sen kan jag inte låta bli att gå in på Poetry foundation nu direkt och läsa vidare: “This Be The Verse”, “High Windows” och så vidare.

101-Bad News

För att minnas går jag in på min facebook-profil, tittar på mina instagrambilder, tweets och retweets, tumblr-inlägg, den här bloggen. Bildströmmar och spellistor och streamingtjänster och kalendern i telefonen. Kanske närmar jag mig sakta en bild av mig själv. En bild. Fortfarande bara en.

304680F7-95E2-4D46-8E93-D4A75FE88B48

Ytterligare en.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.