Nekrofagens diskreta charm

Måsarna flög i väg och det blev lite ensamt. Nu tittar jag på kråkor. En tanke i den sakta dallrande värmen: jag tycker om asätare för deras pragmatiska sidor. Till exempel maraboustork, gam, järv och kräfta. För visst är det lätt att spegla sig i nöjdheten hos vem som helst som plockar fram en rest ur kylskåpet, tuggar den under tystnad. Det måste finnas en funktionell njutning i att äta och samtidigt städa upp. Den som äter rester är bärare av lösningar och rimliga krav. Den är ointresserad av dekadens.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.