Det är jag som är ett geni!

Jag missade dokumentären om Mare Kandre när den sändes på SVT 2009, så kort efteråt skrev jag och frågade när de tänkte sända den på nytt. “Vi har inga planer på att reprisera den”, löd det ynkliga svaret. Varför man medvetet ska undanhålla det här från svenska folket förblir en gåta – riktigt usel public service. Well, den finns på youtube! Kobras seniorreporter Johan von Sydow ligger bakom den och vi får bland annat höra Horace och Ebba ta till namn som Dostojevskij och Kafka för att ge perspektiv på Kandres storhet. Dessutom sägs något värdefullt om kritikens uppgift. Titta på den!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.