Komplettering till sommarens tablåer

Eftersom jag lyssnar så mycket på radio räcker de aktuella programmen inte till, jag lyssnar genom de senaste avsnitten av favoritprogrammen i ett nafs. Därför ägnar jag ganska mycket tid åt att gräva fram ännu fler program på olika håll. Extra mycket tid tar det eftersom jag är petig med vad jag vill lyssna på, det måste vara nåt jag verkligen känner för i stunden.

Så här på sommaren brukar det finnas rätt gott om serier jag gillar. Ett antal sommarpratare som jag ser fram emot att höra (och några jag ännu inte vet att jag kommer att uppskatta) och nya säsonger av tidigare favoriter. Men många av de program som jag tyckt särskilt mycket om har jag grävt fram ur olika arkiv (dels SR:s men framförallt det privata radioentusiastprojektet radiogodis.se!).

Här följer en liten topplista (utan inbördes rangordning) att komplettera sommarens sändningar med, för den det faller i smaken:

  1. Är det vemodet han spelar fram? Om Jan Johanssons och Georg Riedels Jazz på svenska och de minnen musiken väcker. Inget studiosnack om vem som spelade vad på skivan osv, utan upplevelser som dyker upp i huvudet på människor när de minns musiken (2013) >>
  2. Mitt smultronställe. Maud Reuterswärd samtalar med Monica Zetterlund som lagar Janssons frestelse hemma i köket dagen efter en kräftskiva (1970) >>
  3. Du plattor. Beppe Wolgers och Lill Lindfors i ett fiktivt samtal om vad det var som hände den där sommaren (1969) >>
  4. Sommar i P1 med Allan Edwall (1989) >>
  5. Sagan om Simon & Garfunkel, med Kaj Kindvall och Stefan Casta (1972) >>
  6. Du plattor. Beppe Wolgers och Gösta Ekman lyssnar på skivor och pratar, bland annat om hur Ekmans visslartalang skulle fixa in honom på teatern (1969) >>

En av många låtar i Allan Edwalls sommarprat från 1989.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close