Punk’s not dead

Det verkar tyvärr bli allt svårare för mig att bli totalt golvad av låtar ju äldre jag blir. Men i helgen hände det, och då med besked. Jag befann mig då i ett ganska dimmigt tillstånd på ett sunkigt hotellrum i sveriges kanske tristaste stad Sala och ur en mobiltelefon strömmade nåt så enkelt, så rått, så perfekt… Det visade sig vara det moderna hardcorebandet Crazy Spirits monsterdänga ”I’m Dead” och låten måste ha spelats minst tio gånger den kvällen med nävarna hyttande i luften.

Den högst förvånande slutsatsen som denna låt och några andra som spelades tvingade mig att dra var följande: punken inte bara lever på tiotalet utan känns även piggare och mer relevant än på väldigt länge! Jag är lika förvånad som du, men det är faktiskt sant. Vem hade kunna tro’t? Inte jag i alla fall, som gnällt över hur trist och onödig punken har blivit (i synnerhet Sveriges plojiga scen, en åsikt jag håller fast vid). Samtidigt som jag muttrat har det alltså hela tiden funnits en vital och svinrå punkscen (som främst verkar centrerad kring USA/New York och sydamerika/Mexico) vars existens jag bara inte haft nån aning om. Där ser man.

Har bara börjat skrapa på ytan än så länge men här kommer ett par band/låtar jag tycker håller riktigt hög klass. Men helst vill jag nog bara lyssna på ”I’m Dead” ett par tio gånger till…

Tack till Magnus för alla tips.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close