Tanke och musik

I. En tanke som jag ofta återkommer till är tanken att jag inte är säker på att jag har tänkt en helt egen tanke i hela mitt liv. Jag tror att de flesta har tänkt den tanken.

II. Kaputt med Destroyer är min favoritmusik från 2010-talet. Inför albumsläppet skickade Dan Bejar en lista till sitt skivbolag med teman (”alluded to or avoided in the album”, som de uttrycker det). Där nämns mycket, men endast två låtar specifikt: Roxy Musics ”Avalon” och Bryan Ferrys ”Boys and Girls”. Den förstnämnda har vi fått med modersmjölken, men den andra är värd en egen bloggpost. Så vansinnigt stiligt den sveper förbi. Jag lyssnar på den jämt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.