Neal X, evig hjälte

Inspirerad av Malcolm McLaren lät Tony James PR-maskineriet arbeta för fullt när han lanserade Sigue Sigue Sputnik i mitten av 80-talet. Skandalöst beteende, en fantasifull blandning av rockabilly och disco och ett Giorgio Moroder-producerat debutalbum skulle garantera succén. Jag slukade allt, älskade dem djupt. Få band har gjort så mycket för att göra popmusiken till en roligare plats. Coolast av alla var Neal X. Får så plötsligt ett sms från min bror: ”Neal X värmer upp oss med en Sigue-cover inför Marc Almonds spelning.” Neal X, evig hjälte.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.