Neal X, evig hjälte

Inspirerad av Malcolm McLaren lät Tony James PR-maskineriet arbeta för fullt när han lanserade Sigue Sigue Sputnik i mitten av 80-talet. Skandalöst beteende, en fantasifull blandning av rockabilly och disco och ett Giorgio Moroder-producerat debutalbum skulle garantera succén. Jag slukade allt, älskade dem djupt. Få band har gjort så mycket för att göra popmusiken till en roligare plats. Coolast av alla var Neal X. Får så plötsligt ett sms från min bror: “Neal X värmer upp oss med en Sigue-cover inför Marc Almonds spelning.” Neal X, evig hjälte.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.