Återvinning

[2013-08-20 15:47:53]

11:48

“Allt fler svenskar äter ute. Tevekockarna är lika populära som rockstjärnor. Dags alltså för världens första bok som på allvar granskar restaurangbranschen. Och som guidar dig förbi de värsta fällorna!”

(utdrag ur säljtexten till Saltad Nota)

alltså jag blir vansinnig på all denna jävla tjockborgerlighet och dess absoluta fixering vid mat och kockar. mat mat matmatmat kock MAT MAT, kocktävling restaurang deli MATAMATAMTMAT MAT MAT MAT MAT MAT och handskrivna etiketter med gammeldags skrivstil och nån jävla vintagedetalj som t ex en hemmafru som blinkar flirtigt mot konsumenten och rutiga dukar och rutiga förklän och TV-kockar med gubbmagar i vädret och kändisviner och snygga kockynglingar som lagar MATMATMATMARTMATMATMATMATMATMATMATMATMATMATMATMAT och nu ska vi äta
KRAV-märkt knölvalskalvbräss med handplockade mörtkaviarkorn och kodyngshögsvuxen tistel och soppa på blåskatarr och luggslitet könsfikon, knaperstekt sotfläsk från grisar uppväxta i TV-soffan hos en bögfamilj som kollat på Mad Men varenda dag i 3 år och 2 1/2 månad och en av griskultingarna blev så tam att den lärde sig prata faktiskt och det första den sa var att den ville smaka lite ostron och Dry martini och då fick den det, och ett tu tre ville alla andra grisarna också ha ostron och dry martini så då fick dom också det. den nya knull-maten har ni provat den? näshår från en genombitter syditaliensk nucka, en riktig delikatess som går att köpa i alla delibutiker i Stockholm och Lund men du det är skitdyrt, smakar det så kostar det som man plägar säga HAHAHA! joru grabben, fan vad jag är hungrig nu blev jag sugen på inkokt korv med skinn och ben, sånt som dom åt förr i tiden när det var lite mer äkta, äkta vara, bordslöpare med härsket ister, sockerdricksindränkta mygglarver med kospenar och mjöldryga, finkelkrustader med skeppargrädde och så ett liiiitet litet snapsglas med dagg precis som på mormors tid!! hade grosshandlarna tur på den tiden fick dom gå in i laggårn och sätta på kossera å fära samtidigt som bondmorera stog vid spisen och stekte mjölke men nu var det inte det vi skulle snacka om utan Delibutikerna och deras hemmalagade IPA, ett märke heter Tjorven, den är ganska god, smakar beskt och tillräckligt mycket mjöldagg och myrsyra för att kunna bäljas ner i strupfan en blek augustieftermiddag kluck kluck säger det och struphuvet rör sig upp och ner som ett flöte, en annan IPA heter Korven och smakar fiskfjäll, det är gött det, fick du tag på bockhornsklöver och ramslök när du var ute och Delishoppade till middan? jag måste ha det i näsan när jag sover annars blir jag bakfull urp ulk nu måste jag spy, ack så lent kräket smakar, det hade dom inte råd med förritiden! lent kräks!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.