Tordyveln flyger i skymningen: Ett önskesoundtrack

Tidigare i somras kom nyheten att Maria Gripes sommarlovsmysterium Tordyveln flyger i skymningen ska bli tv-serie. Att den inte redan har blivit det (eller film)!, har jag tänkt då och då genom åren.

Samma dag som jag nåddes av nyheten råkade jag också lyssna på ett album som jag hade favoritmarkerat någonstans och som därför dök upp, Hiroshi Yoshimuras Pier & Loft (1983), och första spåret lät som det perfekta soundtracket till den kommande serien.

Till dagens blogginlägg har jag tagit tillfället att spåna vidare på mitt önskesoundtrack till Tordyveln. Inspirationen var stämning, tidpunkt (musik som kunde höras kring 1976 när Tordyveln först kom i form av en radioföljetong), och lite geografiskt (att det utspelar sig i Sverige).

Tordyveln flyger i skymningen: Ett önskesoundtrack

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.