Min sommar i rörliga bilder

Okej, det går inte att förneka: den här veckan blir det en slapp, halvdan sommar-post från min sida. Men det kanske blir trevligt ändå. Jag tänkte -i brist på inspiration- helt opretentiöst dela med mig av de av tonsatta rörliga bilder som gått varmast i mitt hushåll den här sommaren.

Det passar för övrigt perfekt att vara lite salongs hemma vid Chromecasten när man spelar de här klippen så det är lite synd att jag har måndag som bloggdag. Är man mitt inne i semestern kanske inte det spelar så stor roll i och för sig.

Nu kör vi.

Det här klippet avslöjar att Fun Fun är inte bara var poppig italo-disco när det är som bäst, de är också ett av tidernas allra gulligaste band. Undrar vad deras stora, 80-tals-skurna  Moschino-tröjor kostar bara på ebay idag?

Det är nåt rörande med Lime. Kanadensisk italo-disco av ett “normal-fult” gift par i yngre medelåldern, där båda har minst sagt “speciella” röster. Ökända för att kontinuerligt genom sin karriär bara använda skivomslag som är så fula att universum exploderar när man tittar på dem. Men på nåt sätt sätt får de allt att funka och jag blir glad och sugen på att ful-dansa av att kolla på det här klippet. Discopärlan “Your Love” kan också höras i en disco-scen Randal Kleisers härliga, på sin tid utskällda, ménage à trois/semestersex-epos “Summer Lovers” med Darryl Hannah och jag kan inte tänka mig någon bättre miljö för Limes småkåta, slött dansanta italodisco än på dansgolvet på en grekisk semesterort, 1982.

Rapparen 6IX9INE är inte musikaliskt spännande och verkar av allt att döma vara en fullkomlig idiot… men hans stil! Linnea Claesson-mardröm möter Jokern möter världens störigaste problembarn… Han ser helt enkelt för jäkla skön ut – 100 av 100 möjliga fashionista-poäng från mig! Kollar gärna på den här videon bara för att njuta av hans hår, tänder och outfits och den barnsliga kaos-gnistan i hans blick! Denne man är dressed for destruction.

En annan sorts fashionista (med en stil jag hade kommit undan med själv). En sak som slår en är att alla dessa brittiska och skotska vuxenpop-artister i Prefab Sprout/Aztec Camera-skolan verkar ha förmågan att klä sig samtidigt “normalt” och jättesnyggt! (normcore kallas det kanske nu för tiden?) Oförtjänt ouppmärksammade Andy Pawlak är inget undantag. Sent åttiotal-möter-femtiotal frilla och vita skjortjacka, gul tröja, högt uppdragna blåjeans och boots – jag vill stjäla hans look rakt av! Låten är för övrigt jättefin, en av många bra låtar på hans underskattade enda skiva “Shoebox Full of Secrets” från 1989.

Påstående: 1981 så var The Human League världens snyggaste och coolaste band. Bevisföring: detta klipp.

Det verkar som min sommars bästa rörliga bilder alla har temat “snyggt” (okej då, med Lime som dark horse). Låt gå, för det blir knappast snyggare än det här collaget av klipp från Jennie Livingstons fantastiska dokumentär “Paris Is Burning”, om den svarta homosexuella ballrooom/vouge-scenen i det sena åttiotalet/tidiga nittiotalets New York, tonsatt av en av världens tightaste discolåtar, Cheryl Lynns “Got To Be Real”. Det enda smolket i bägaren är den trista vetskapen att majoriteten av de här personerna är döda idag. Räknar vi bort cancer är nog AIDS den sjukdomen som i modern tid dödat flest fantastiska människor.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.