Gästbloggen

Första delen av natten skulle min vän få ärva ett stort vitt hus av sin farmor. Men sedan visade det sig att bitchen flyttat och lagt ut huset för försäljning. Min vän och jag försökte räkna ut om det var möjligt att köpa kåken. Vad skulle man kunna hyra ut rummen för, vad kan man dra av på skatten, etc. Men plötsligt steg priset från 2,5 miljoner till 10 miljoner. Då bestämde vi oss för att bryta oss in och roffa åt oss några barndomsminnen i form av porslinsfiguriner. Alarmet gick och koden (som givetvis var Zlatans födelseår) kunde vi inte. Mäklaren kom och vi fick låtsas vara intresserade köpare. Vi tog oss en titt och åt sedan pommes frites på gräsmattan.

* * *

Nick Cave-konsert någonstans i Köpenhamn. Mitt sällskap är en halvt bekant engelsman som arbetade på den lokala puben. Det enda som finns att dricka är något slags grön milkshake med vodka. Jag blir jättefull och vinglar med honom för att möta upp två svenska brudar som är ca 190 cm långa. Vi tar oss till fots mot Svanemöllen (S-tågstoppet efter Österport). Där är det mest gamla nedlagda fabriker och tågspår. I en gränd hålls det konsert i en labyrint gjord av speglar. Ljudet studsar konstigt, och man måste placera sig rätt för att ens kunna höra någonting. Vid det här laget blir det alldeles för psykadeliskt och konstigt, så jag bestämmer mig för att gå. Då ramlar jag och vaknar.

* * *

När jag somnar om är jag tillbaka i gränden. Konserten är över men mina vänner är kvar och tar med mig vidare bland fabrikerna. Ena bruden letar efter en uteliggare/konstnär som har en överraskning till engelsmannen. När vi finner honom visar han upp tre tittskåp. Tittskåpen beskriver i tre steg det första mötet mellan engelsmannen och bruden. Han har tejpat och spikat ihop allt av kartonger, tidningar och andra ting han funnit på gatan. Sedan kommer polisen och vi måste packa ihop konsten och fly.

/Eller

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.