Flickornas slutscen

Det snackades en del om Mai Zetterlings Flickorna (1968) i samband med nypremiären för ett par veckor sen. Jag passade på att se om den, men tänker inte orda så mycket om (den utmärkta) filmen här. I alla fall kul att se stora delar av den klassiska Ingmar Bergman-ensemblen yttra annorlunda repliker och gestalta helt andra människor. En mycket viktig detalj som jag dock inte har sett nämnas i sammanhanget är den briljanta filmmusiken komponerad av britten Michael J Hurd – inte minst som den hjälper till att verkligen fullända slutscenen som utgörs av ursnygg dans till en northern soul-ig variation av det flöjtburna ledmotivet. Det var bara att sitta kvar till eftertexterna och vänta in kompositörens namn.

Tyvärr kunde jag hitta något klipp och bloggplattformen gillar inte delning av filer med rörliga bilder, men se filmen för guds skull! Och spela sedan slutscenen om och om igen.

Edit: Efter att ha läst blogginlägget lade en vänlig själ vid namn Erik Önnevall upp ett klipp på YouTube.

Michael Hurd verkar annars vara mest känd för sitt jazziga barnkörverk om Jona i valfiskens buk (Jonah-Man Jazz, finns på Sp****y).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.