Flickornas slutscen

Det snackades en del om Mai Zetterlings Flickorna (1968) i samband med nypremiären för ett par veckor sen. Jag passade på att se om den, men tänker inte orda så mycket om (den utmärkta) filmen här. I alla fall kul att se stora delar av den klassiska Ingmar Bergman-ensemblen yttra annorlunda repliker och gestalta helt andra människor. En mycket viktig detalj som jag dock inte har sett nämnas i sammanhanget är den briljanta filmmusiken komponerad av britten Michael J Hurd – inte minst som den hjälper till att verkligen fullända slutscenen som utgörs av ursnygg dans till en northern soul-ig variation av det flöjtburna ledmotivet. Det var bara att sitta kvar till eftertexterna och vänta in kompositörens namn.

Tyvärr kunde jag hitta något klipp och bloggplattformen gillar inte delning av filer med rörliga bilder, men se filmen för guds skull! Och spela sedan slutscenen om och om igen.

Edit: Efter att ha läst blogginlägget lade en vänlig själ vid namn Erik Önnevall upp ett klipp på YouTube.

Michael Hurd verkar annars vara mest känd för sitt jazziga barnkörverk om Jona i valfiskens buk (Jonah-Man Jazz, finns på Sp****y).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.