Hår i vind

Tyler, the Creators musik kännetecknas i de flesta fall av så kallad dålig stämning, men inte alltid. Ibland är hans låtar vardagliga och anspråkslöst livsbejakande. I slutet av Slater från förra albumet Wolf läggs den hårda attityden och skrytet om framgångar åt sidan; han vill bara cykla med sin tjej på styret och se hennes hår blåsa i vinden.

2SEATER från nya albumet Cherry Bomb har ett snarlikt tema, men den här gången handlar det i stället om hur härligt det är att köra bil – att köra bil och lyssna på musik med en tjej. Precis som i Slater börjar 2SEATER ganska hårt men övergår i något lätt och vackert. Stråkarrangemanget vid 1:25 är väldigt fint. Därtill körsång, jazzig saxofon och allt möjligt trevligt.

Vid 3:46 hörs en kort dialog där tjejen i passagerarsätet stänger av musiken och ber att få fönstret upprullat, vilket inte uppskattas. 2SEATER är fin och livsbejakande men i vanlig ordning inte gjord utan distans och skämt. Bilens förare är barnsligt egocentrisk. I det gulliga outrot fascineras Tyler återigen av hur en tjejs hår blåser i vinden, men tjejen i fråga verkar endast vara ett något vackert att observera och ingen medupplevare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.