Mixen som det aldrig blev något av med

Kom på att jag skulle försöka mig på att göra ett gammalt hederligt blandband, fast digitalt då, det har jag inte gjort sedan 90-talet. Alltså laddade jag med hjälp av en kompis hem ett stort antal låtar som med lite god vilja kan klämmas in i min nästan egenpåfunna musikstil cosi-tech (förklarar en annan gång, orkar inte just nu), samt en del mystisk garderobspop som över huvud taget inte vet varför den har kommit till. Jag ordnade en Soundcloudsida åt BCNVT och sydde ihop musiken till ett ca 60 minuter långt sjok och testade att ladda upp skiten, men efter första försöket – vilket tog ungefär två timmar – tappade plötsligt Soundcloud anslutningen, varför det hela började om från början. Skam den som ger sig, jag provade igen. Samma sak denna gång. Efter en hel dag framför datorn (OBS, ingen överdrift), åtskilligt med slitet hår och mörbultade franska nerver gav jag slutligen upp när mixen laddat till 91% och sen börjat om en sjunde gång. MÅTTE SJÄLVA DJÄVULEN TA SOUNDCLOUD OCH HELA DERAS SLÄKT! Jag tröstade mig med kaffe och bullar.

Dock: inget ont som inte har nåt gott med sig. Eftersom jag suttit här hela dagen har jag samtidigt passat på att surfa runt på Youtube och Discogs i jakt på oupptäckt postpunk, skymningspop och tafflig minimalsynth. Sprang överraskande nog på min gamla scoutkonfirmationskamrats fritidsgårdssynthsingel under namnet High Fashion (tyvärr inte så pass bra att jag lägger ut en länk här, men ni kan ju kolla Youtube, Life/We Want Peace heter den, gör säkert många samlare glada) och mycket annat roligt. Men det bästa av allt var följande fyra låtar:

Kym Amps – You Don’t Know My Name/You Love me

Brittisk operasångerska bosatt i Spanien, gjorde den här kusliga stalkerpopsingeln i början av 80-talet och sen inget mer. Jag är rädd för henne.

20:20 System – Dresden

Löjeväckande obskyr pärla på en synthsamling från 1981. Regn, taggtråd och tysk betong (jaja, engelsk då, men låten heter ju Dresden). Det finns bara den här låten med det här bandet, man blir ju förbannad.

Glamorcult – In Time (Only to be Free)

Kanadensisk drömsk lågbudgetnewromantic från 1983. Vilket fantastiskt gruppnamn!

Performance – Ideal Presént

Och så det bästa till sist: fransk-svensk avantgardistisk technopop av finaste märke! Lyssna på hela skivan, den finns på Youtube, och häpna över den svenska texten i versionen av låten ovan (Ideal Prison), uppenbarligen skriven av någon K. Holmquist vem det nu är. Oupphörligen mystisk 12:a, naturligtvis det enda som gruppen släppte.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.