Blogg-roll

blogroll

På 00-talet tillhörde blogg-rollen (= länklistan med rekommenderade andra bloggar) själva fundamentet. Det som signalerade att det här minsann var en ”bloggosfär”, den nya digitala offentlighetens fräscha community. Blogg-rollen var alltid placerad väl synligt i höger-, eller vänsterspalten på ens blogg och genom länkarna visade man lika mycket vem man gillade som sammanhanget man gärna ville uppfattas tillhöra. Som en hyllning till 00-talet sammanställde jag ikväll en liten bloggroll till BCNVT. Väldigt enkla kriterier: att jag gillar bloggen och att den har uppdaterats under 2015.

benknäckarvals
bernur
blissblog
Copyriot
Dickon Edwards – The Diary at the Centre of the Earth
Inte vara trött
Kajsa Ekis Ekman
Mrs Tsk*
Skumrask
The Bomb Party

I vårt bloggtema Ryu måste man klicka på de tre diskreta strecken högst upp för att hitta till både arkiv och bloggroll. Kan det möjligtvis vara så att detta med att gå tillbaka i arkivet och att gå vidare till andra bloggar anses vara underordnat i betydelse för den rastlösa sociala medier-människan på 10-talet? Det är i så fall säkert en helt rättvis betraktelse. De flesta av bloggarna jag placerade i vår lista har hållit på ett tag, och lär säkert hålla på ett tag till, oberoende av ”bloggosfär” eller inte. Tipsa mig gärna om andra bloggar jag borde läsa!

2 reaktioner till “Blogg-roll”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.