People take pictures of each other / Just to prove that they really existed

Det var en gång en indiepop-scen vars involverade lärde känna varandra på nätet och sedan träffades på diverse festivaler och klubbar. Den sociala peaken för just denna scen var tidigt 00-tal. Det var, av förståeliga skäl, inte så vanligt som idag att man fotade. Desto roligare att få se bilder man aldrig sett tidigare, som tar en nästan 15 år bakåt i tiden.

Bilderna här – tagna av Maria Broberg och visade för mig på Per Johanssons 40-årsfest för ett par veckor sedan – är alla från 2001 och 2002. Det är en bildernas nostalgi som är extremt subjektiv men som jag ändå kan tänka mig att många relaterar till. Vi var andra människor då, men ändå samma…

Personerna som syns är Per Johansson (Kissing Mirrors), Anton Halldin (Auf Wiedersehen, Monty!), Axel Willner (The Field), Maria Broberg (Allt tillsammans), Simon Hammarström (Benno), Anton Gustavsson (En Garde), Johan Jacobsson (Sound Of Suburbia), Hanna Fahl (P3 Pop), Jens Lundström (Cul De Sac), Sasha Lindskog (Cul De Sac), Katarina Flakierska (Florian) och jag själv (Benno).

1 thought on “People take pictures of each other / Just to prove that they really existed”

  1. […] 20203. Kristineberg i Borås – den glömda stadsdelen, där jag växte upp, 13 april 20154. People take pictures of each other / Just to prove that they really existed, 2 februari 20155. 20 år yngre eller tio år äldre, 20 april 20152022: 1. Pop på svenska: […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.