People take pictures of each other / Just to prove that they really existed

Det var en gång en indiepop-scen vars involverade lärde känna varandra på nätet och sedan träffades på diverse festivaler och klubbar. Den sociala peaken för just denna scen var tidigt 00-tal. Det var, av förståeliga skäl, inte så vanligt som idag att man fotade. Desto roligare att få se bilder man aldrig sett tidigare, som tar en nästan 15 år bakåt i tiden.

Bilderna här – tagna av Maria Broberg och visade för mig på Per Johanssons 40-årsfest för ett par veckor sedan – är alla från 2001 och 2002. Det är en bildernas nostalgi som är extremt subjektiv men som jag ändå kan tänka mig att många relaterar till. Vi var andra människor då, men ändå samma…

Personerna som syns är Per Johansson (Kissing Mirrors), Anton Halldin (Auf Wiedersehen, Monty!), Axel Willner (The Field), Maria Broberg (Allt tillsammans), Simon Hammarström (Benno), Anton Gustavsson (En Garde), Johan Jacobsson (Sound Of Suburbia), Hanna Fahl (P3 Pop), Jens Lundström (Cul De Sac), Sasha Lindskog (Cul De Sac), Katarina Flakierska (Florian) och jag själv (Benno).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.