Årets första musik 2

Jag återkommer oftare än jag kanske borde till historien om neurologen Jill Bolte Taylor.
När ett blodkärl i vänster hjärnhalva brast förlorade hon förmågan att tänka i ord. Hon förklarar tillståndet som en plats utan språk eller röster, bara känslor. Ingen information som skulle bearbetas eller placeras, inga möjligheter till reflektion.
I efterhand beskriver hon det som underbart.

Jag säger inte att jag önskar att en ådra i huvudet spricker och blåser ut mitt språkcentra, men det händer att jag vill komma bort från syntax och budskap. Att sitta på bussen och låta människors samtal bli meningslösa strömmar av ljud, slippa ta in orden och tolka deras betydelse.
Därför börjar jag året med texter jag inte förstår, språk jag inte talar, sången blir ett instrument bland andra.

1 thought on “Årets första musik 2”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.