The Flying Lizards sångerskor 1. Deborah Evans

If you see me walking down the street
And I start to cry each time we meet
Walk on by, walk on by

Det brittiska experimentbandet The Flying Lizards gav ut tre skivor mellan 1979 och 1984. De två första, The Flying Lizards och Fourth Wall, är märkliga ljudlandskap med tape loops, baklängesgitarrer, leksakstrumset, dub och elektronik, med insprängda covers på gamla hits. Den tredje skivan, Top Ten, var endast det sista, och dessutom mindre lyckad också som hitsamling.

Jag får återkomma med en diskussion om alla intressanta musiker som bidrar vid sidan av David Cunningham. I dag blir det fokus på den första av sångerskorna: Deborah Evans som sjöng på debuten. Det gjorde också Vivien Goldman. Patti Palladin sjöng på Fourth Wall och Sally Peterson på Top Ten.

Deborah Evans fulländade sin avmätta sångstil på ”Money” och ”Summertime Blues”. Hon gav ut en stilsäker singel med Deborah & The Puerto Ricans 1981. Sedan lämnade hon musiken under många år, tills Richard X lockade henne att sjunga på Flying Lizards-passningen ”Walk On By” på en mix-lp 2003.

Hur skulle The Flying Lizards kunna ha låtit för tjugo år sen eller nu? Så här.

Deborah Evans och Richard X: ”Walk On By”.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.