Idévärlden och Let’s Eat Grandma

Tv-kanalerna är rätt trista nuförtin. Tycker ändå om att zappa runt hyfsat ofta med det sköra hoppet att hitta något som engagerar en, alternativt hitta en dramatisk scen från random tv-serie och se den som en liten kortfilm, för att sedan byta när nästa scen börjar. Men igår sprang jag på detta program av Idévärlden på SVT 24, från tidigare i år, där de diskuterade huruvida unga män idag är de stora förlorarna. Superintressant om ni inte redan sett förut. Har bara kikat på ett par avsnitt tidigare, men nog måste väl det här vara det bästa programmet som gått på svensk TV i år? Efter att ha följt den senaste moralpaniken är det skönt att se ett gäng intellektuella diskutera ett ämne länge och sansat utan att att avbryta varandra innan någon pratat klart.

https://www.svtplay.se/video/16937138/idevarlden/idevarlden-sasong-2-upp-till-kamp-for-mannen

Och på tal om idévärldar, jag skriva några ord om den låt som ligger närmast min egen från detta år. Självklart Let’s Eat Grandma (80/100 på hipsterskalan hos BCNVT-favoriten Kritiker.se), med ”Donnie Darko” från nya LP:n ”I´m All Ears”. Jag visste redan att de var världens just nu bästa band, och har lyssnat flera gånger på liveklipp av den redan 2016, men helvete vad studioversionen riktade sig rakt mot mitt hjärta. Episk näven-i-luften-låt, elva minuter lång, och gåshudsframkallande från första till sista sekund. Hoppas de fortsätter på detta spår och blir den samtida indiepopens Renaissance.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.