Trejler

Det följande inlägget är en teaser för det kommande inlägget “Mitt tredje liv” författat av Anders Sveen.

Inläggen har blivit “approved for all audiences”. De är att förstå som författarens egna och speglar inte nödvändigtvis förlagets, Bläck charm nostalgi vassa tänder, åsikter och hållning.

Vi ser två händer slå ihop en bok. Vi ser inte vilken bok det är. Bilden övergår i en låg panorering över ett skogslandskap; barrträd, stenar, lavar. Solen skiner i strålar ner genom tallkronorna. Vad som tycks vara en stig kan plötsligt anas mellan bärris, stenar, fallna stammar. Samtidigt hörs en voice-over säga:

“Lång väg gångar den vise…”

Det hela tar ungefär tre sekunder. Något som låter som bildörr som stängs hörs, och på samma gång börjar Royal Trux “The United States vs One 1974 Cadillac El Dorado Sedan”, från deras 3-song EP, spelas.

Igen, voice-overn: “Landet av guld, den gyllene gryningen, Hermes Trismegistos”

Vi ser en person, inte ansiktet, endast armarna och en del av överkroppen. Personen går nerför en gata, den ena armen pendlar, den andra håller om vad som av allt att döma är tre vinylskivor. Vi ser bara den ena, den yttersta, Alvarius B “Heathen Folklore”, vol 3 av den tredelade “With a Beaker on the Burner and an Otter in the Oven”.

“Att fylla 43, fyra gånger tre är 12. Det tolfte kortet i arcana major är The Hanged Man.”

Så en solnedgång, vykortsmässig. Långsam utzoomning, vi ser att solnedgången är bakgrund på en datorskärm. En skärmsläckare aktiveras. Över skärmen rör sig mot svart bakgrund ett tarotkort, The Empress, arcana majors tredje kort.

Över en öppen telefonlinje hörs låten med Royal Trux tona bort, ett svagt brus, en kopplingston, pausmusik.

“Livet. Du är placerad i

skippa

Här går det att klicka bort reklamen. Du gör det.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.