Juana Bergman “Sommarlov”

Nu är det skolavslutningstider, och vi vuxna kan känna oss nostalgiska samt bittra över att vi inte får våra tio veckor i frihet vilket vi också borde förtjäna. Här i Arvidsjaur är det avslutningar i kyrkan nästa fredag, och sedan jag flyttade hit har jag gjort som tradition att kika på åtminstone en av dem för att förhoppningsvis smittas lite av all den positiva, förväntansfulla energi som ligger i luften. Det är alltid musikaliska framträdanden dessutom, härom året fick jag total high score när ett par högstadietjejer framförde min absoluta favorit-ABBA-låt, “When all is said and done”. Komplett med textraden “slightly worn, but dignified, and not too old for sex”. En tår föll längs min kind.

För att fira sommarlovets intåg gräver jag igen i min skivsamling och finner en fantastisk låt med en ytterst lämplig titel: Juana bergman med “Sommarlov”! Juana är en liten flicka som sjunger som små flickor ska, vilket betyder att hon gastar på rätt rejält utan nåt jävla finlir. Det blir en underbar kontrast mot det slicka, men svängiga discokompet, som för övrigt får mig att tänka på Dislocation Dance av alla band. Lyssna och njut! Sommaren är här!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.