Juana Bergman ”Sommarlov”

Nu är det skolavslutningstider, och vi vuxna kan känna oss nostalgiska samt bittra över att vi inte får våra tio veckor i frihet vilket vi också borde förtjäna. Här i Arvidsjaur är det avslutningar i kyrkan nästa fredag, och sedan jag flyttade hit har jag gjort som tradition att kika på åtminstone en av dem för att förhoppningsvis smittas lite av all den positiva, förväntansfulla energi som ligger i luften. Det är alltid musikaliska framträdanden dessutom, härom året fick jag total high score när ett par högstadietjejer framförde min absoluta favorit-ABBA-låt, ”When all is said and done”. Komplett med textraden ”slightly worn, but dignified, and not too old for sex”. En tår föll längs min kind.

För att fira sommarlovets intåg gräver jag igen i min skivsamling och finner en fantastisk låt med en ytterst lämplig titel: Juana bergman med ”Sommarlov”! Juana är en liten flicka som sjunger som små flickor ska, vilket betyder att hon gastar på rätt rejält utan nåt jävla finlir. Det blir en underbar kontrast mot det slicka, men svängiga discokompet, som för övrigt får mig att tänka på Dislocation Dance av alla band. Lyssna och njut! Sommaren är här!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.