Askpelare & rökmoln

Klockan är fem i tolv & den här bloggens begravning stundar, kyrkklockorna ringer redan. Innan vi öppnar gravölen (knäck-pscht!) – eller sprätter iväg champagnekorkarna (tjopp!), möjligen – uppenbarar sig, ur mitt perspektiv, tre möjliga alternativ: att blicka bakåt, att blicka framåt eller blicka nuåt. Blicken är grumlig. Det blir en blogg om bloggarna som aldrig något blev.

De senaste tre veckorna har jag varit tillfälligt döv på mitt vänstra öra. För att fira övergången från mono till stereo spelade jag in samtliga mina ljudapparater i sekvens. Om du slår på spåret nedan nu hinner du (förhoppningsvis) läsa klart innan du har lyssnat klart. Ringklockan spelades visserligen av en vän på visit, kyrkklockorna ringer mest av sig själva.


(7tet: Akai 4000 DB, Beocord 5000, Beolit 600, Rega RP 1, Muji CPD-2, Korg Monotron, ringklocka.)

Krogfredag
I årets begynnelse var den ursprungliga planen att åka till Köpenhamn & smaka av en meny på Noma, men med tiden reviderades detta till att klämma en falafel på valfritt lokalt hak. Till slut kunde jag inte bestämma mig för vilket som hade varit mest intressant.

Inköpslista
En lista över saker som behövde inhandlas. Jag minns toalettpapper & olja (valfri sort), men har glömt resten nu.

Inget varar för evigt, pelargoner varar för livet
En romantisk men framför allt oerhört sentimental text om min pelargon som jag började skriva till Svenska pelargonsällskapets medlemsskrift Pelargon-bulletinen. Nu blommar den inte längre, jag minns att jag hade en poäng med det.

Abstractions of the Industrial North
Länge gick jag i tankarna om att publicera samtliga texter (9 st) från den här boken som det här förlaget arbetade med. Sen upptäckte jag att jag bara hade typograferat en av dem.

Recensioner av spelningar som jag tänkte gå på (men aldrig gick till)
Konserter med Hans Appelqvist & Blago Bung. Stormen Gorm kom. Jag var döv på ena örat. Den här idén stal jag dessutom rakt av från Henrik.

Inventering
En inventering av hemmets samtliga krukväxter (18 st) med tillhörande skötselråd. Tänkte det vore en praktisk lösning till att meddela blomvakterna.

All I Want for Christmas Is … (arbetstitel)
Idén var att publicera min önskelista inför jul (stavmixer, vitlökspress). Listan kändes dock helt enkelt inte tillräckligt lång, trots dess obestridligt matnyttiga karaktär.

Thamesmead Riverside School 1976–1978
Innan Café Royal Books började att ge ut George Plempers fantastiska fotografier från Thamesmead hade jag & herr Norling regelbunden korrespondens med Plemper inför en andra volym av Samizdat. Projektet gick dock i stöpet, med största sannolikhet för att någon av oss skulle finspackla små lådor vari fotografierna var tänkta att förvaras.

Om Momus
Det här med sammanträffanden: samma dag som en vän fyller år, en vän som jag träffade för första gången i en annan stad på Momus 50-årsdag; nu bor vi i samma stad, möts för kaffe & lunch, Slsk plingar till sen. En väldigt obskyr Momusskiva kan laddas ned. Samma Momusskiva som jag för länge sen hade lovat att skriva om utan att ha lyssnat på. Nu var tanken att jag skulle skriva om den men med ett fungerande öra. Även det en lockande felmarginal att förhålla sig till.

Den lomografiska expeditionen
Framkallning av årets filmrulle från min Lomokamera. Den här idén kändes dock på förhand på tok för riskabel för att genomföra eftersom jag har svårt att erinra mig exakt vad jag har fotograferat.

Valet
En presentation av alternativen ovan som läsarna skulle få rösta mellan.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.