It’s Immaterial: “It’s just the sound of an ordinary life”

It’s Immaterial’s Song från 1990 är en av de bästa och mest underskattade skivorna någonsin. Mina vänner må vara musikintresserade men med undantag av kanske en eller två personer har jag aldrig någonsin pratat om Song med någon.

Med The Blue Nile som närmaste musikaliska referenspunkt får Song det mest vardagliga att framstå som något väldigt väldigt speciellt. Varje låt är en mini-novell där konturerna från livsöden anas, framförd med en långsam konversatorisk känslighet som om en nära vän berättar sina innersta tankar; inget drama, ett helt vardagligt samtal. Och, ser man på: 25 år efter Song sägs It’s Immaterials tredje album, House for sale, vara på väg. Don’t hold your breath…

Nedan finns sex sidor It’s Immaterial-intervju från Classic pop, Oct/Nov 2014, fotat med min telefon. Finns att köpa på Pressbyrån för 135 kr, med Duran Duran på omslaget. Missa inte låtarna och video-intervjun allra längst ner, bland dem de relativt nya remixarna från den mystiske Heinrich Geissler…

  
    
    
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.