Jag minns alla band jag inte hade och hur de aldrig lät

ffes

 

Jag hade flera band på gymnasiet som aldrig var mer än klottrade namn och låttitlar i mina anteckningsblock på tråkiga lektioner. Här får ni topp tre. Hör av er om ni går igång på nåt, jag säljer gärna rättigheterna, eller kan tänka mig att ta en diabolisk Malcolm McLaren-roll i det hela.

Apache French

Skulle låta som en blandning av Suede och Jane’s Addiction. ”Knives in waves” var en låt, och en cover på The Birthday Partys ”Wild world” ständig konsertavslutare. När Melody Maker skrev om bandet under rubriken ”Manic Street Poachers” hade det redan splittrats.

Velvetween

Pur K records naivism, med lite Unrest och Eric’s Trip i mixen. Första och enda EP:n, ”Frock music”, gick inte att få tag på nånstans. Vet ännu inte om jag faktiskt kom på det här bandet, eller bara glömt att det faktiskt finns någonstans.

Cunt Dracula

Riot grrrl-garage all the way. Fansen hade älskat ”Like cockachews”, inte en tolkning av The Cure-låten, utan två minuters hyllning till den kvinnliga orgasmen och manlig vagina dentata-skräck. Föll på att jag är kille.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.