Tänker ni på Poundsign ibland?

Vad orättvis världen är. Jag jobbade på en text om BFI:s Robbe-Grillet-box, men jag insåg att jag inte skulle bli klar med den i tid och började fundera på alternativ, vilket fick mig att tänka på Poundsign. Tänker ni på Poundsign ibland? Det näst bästa amerikanska indiepopbandet från den andra halvan av nittiotalet. Jag var ett stort fan då det begav sig, och har lyssnat väldigt mycket på deras vinyler den senaste tiden. Folk verkar inte bry sig så mycket om dem 2015, men det finns förbaskat mycket ädel popmusik på deras skivor, från de tidiga släppens utmärkta shoegaze till debutalbumet ”Wavelength” och dess unika, slappa stonerpop (även ojämna svansången ”Underneath the Marquee” har sina stunder, men släpptes enbart på cd). Jag ville posta några av mina favoriter ur Poundsigns katalog, men till min förvåning är det nästan ingen av dem som finns tillgängliga på det världsomspännande datornätverket. Jag skulle kunna bli kränkt över det faktum att ingen i hela världen har fått för sig att tanka upp ”Carry On” eller ”Button” på Youtube, men jag har ju inte heller gjort det, så vem är jag att klandra mänskligheten? En hel del fullgoda alternativ fanns dock, så här är sex spår med Poundsign för er omedelbara njutning. Om ni bara ska lyssna på en låt så välj ”Sundried”. Eller ”Lou Gehrig”.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.