Summertime ’06

  
Det har varit en mörk sommar, och då talar jag enbart om att jag lyssnat en del på Vince Staples Summertime ’06 – en högkvalitativ och enhetlig feel-bad-rap-dubbel-cd bestående av 20 spår nästan ogenomträngligt mörker. Och det är väl på gränsen ändå. Tematiken följer en tydlig röd tråd; det handlar om stulen ungdom präglad av kriminalitet, knark, suicidala tankar och kärleksdrömmar. Albumet är även produktionsmässigt sammanhållen. Nästan alla spår är producerade av No I.D. Det är snygga och detaljrika produktioner som emellanåt är mörka och tuffa på ett sätt som inte tilltalar mig. 

Clams Casino-producerade Summertime sticker ut med sin fin-sorgliga stämning och nedtonade rap. Jag gillar den även om den kanske har lite tråkiga tendenser och ett snare-ljud som låter sådär. Vince Staples upprepar orden ”this could be forever baby” och det är otydligt om det är kärleksrelationen eller det som hindrar den som kan vara för evigt. Huvudet är precis ovanför vattenytan.

*

(Men nu har jag semester och tänkte byta till en sorglös och lite mindre reflekterande sommarskiva som jag inte hunnit lyssna så mycket på än, nämligen DJ Mustards 10 Summers: the Mixtape Vol. 1.)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.