En på samma gång läskande & het anrättning som lämpar sig väl i den begynnande värmeböljan. Serveras förslagsvis med ris.
2 portioner
¼ stor vattenmelon
1 ½ tsk chilipulver
en nypa gurkmeja
½ tsk koriander
1 tsk vitlökspuré
2 msk olja
¼ tsk kumminfrön
2–3 tsk limejos
salt
ev socker
1. Skär upp vattenmelonen och avlägsna kärnorna. Skala och hacka köttet i ca 3 cm stora kuber. Ta drygt 2 dl av den hackade melonen och mixa till jos. Tillsätt chilipulver, gurkmeja, koriander, vitlökspuré och salt.
2. Hetta upp olja i en wok och lägg i kumminfrön. Inom 20 sekunder; häll i melonjosen. Sänk värmen och låt sjuda i 5 minuter eller så, så att kryddorna hinner skänka smak och till dess att vätskan har reducerats med en tredjedel. Om du ämnar sockra anrättningen, sockra då nu, tillsätt sedan limejosen och låt stå i en minut.
3. Tillsätt den resterande hackade melonen och tillaga på låg temperatur i 3–4 minuter. Kasta om försiktigt!