Home

vattenmeloncurry

En på samma gång läskande & het anrättning som lämpar sig väl i den begynnande värmeböljan. Serveras förslagsvis med ris.

2 portioner

¼ stor vattenmelon
1 ½ tsk chilipulver
en nypa gurkmeja
½ tsk koriander
1 tsk vitlökspuré
2 msk olja
¼ tsk kumminfrön
2–3 tsk limejos
salt
ev socker

1. Skär upp vattenmelonen och avlägsna kärnorna. Skala och hacka köttet i ca 3 cm stora kuber. Ta drygt 2 dl av den hackade melonen och mixa till jos. Tillsätt chilipulver, gurkmeja, koriander, vitlökspuré och salt.

2. Hetta upp olja i en wok och lägg i kumminfrön. Inom 20 sekunder; häll i melonjosen. Sänk värmen och låt sjuda i 5 minuter eller så, så att kryddorna hinner skänka smak och till dess att vätskan har reducerats med en tredjedel. Om du ämnar sockra anrättningen, sockra då nu, tillsätt sedan limejosen och låt stå i en minut.

3. Tillsätt den resterande hackade melonen och tillaga på låg temperatur i 3–4 minuter. Kasta om försiktigt!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s