“I still want to be a star / but I just sold my guitar / And you know how things are”

Felt++Back1

Jag har inget särskilt att säga så jag säger det med lite arkiv-material:

Lawrence-intervju från Ondskan #3, 2006 (PDF; dock utan bilderna från originalartikeln)
Extra-material från The Jet Set Junta

Jag har tyvärr inte kvar Word-dokumentet med den ursprungliga texten så Jenny Franzén scannade in det som publicerades i Ondskan åt mig; tack Jenny! (“Blev lite tokigt på ena sidan dock eftersom tidningen är häftad men tror att det går att läsa ändå, eller åtminstone förstå sammanhanget. Är det tio år sedan? Gud! Minns när jag inte ens hade levt tio år!”)

Taggar (personer/saker det refereras till i texterna): Felt, Denim, Go-Kart Mozart, Susan Sontag, Malcolm McLaren, Saint Etienne, Alan McGee, Mike Alway, NME, EMI, KLF.

Kommentar: På 90- och 00-talet hände det ibland att jag medverkade i olika tidskrifter. Ett slags obekvämt journalistiskt frilansande genomförd på sådan sparlåga att “karriär” känns som ett något överdrivet ordval. Intervjun med Lawrence är den sista texten jag publicerade och jag tycker att den är fullt läslig fortfarande. Ondskan-numret den publicerades i är nog ganska svårt att få tag på idag så tillgängliggörande på nätet nu känns vettigt!

Jag berörde det väldigt lite i intervjun – jag ville, precis som Lawrence, prata om musiken framför människan – men det syntes desto mer på bilderna som Sannah Kvist tog åt Ondskan; att träffa Lawrence 2006 var att, mer eller mindre, träffa ett vrak. Även om det låter hårt att säga. En person på gränsen mellan en konkret verklighet av social misär (hemlöshet, heroinberoende) och abstrakt popstjärnekarriär på g, i alla fall någonstans i Lawrences eget huvud. Men vi fick något slags kontakt och även om jag glömt de flesta intervjuer jag gjort kommer jag att minnas denna.

Det har hänt så lite med Lawrence sedan dess – nästan lika lite som med min journalistiska gärning – att intervjun faktiskt fortfarande känns aktuell; det är som att hans karriär har frusit till, han ser exakt likadan ut idag och pratar om exakt samma saker i intervjuer. Det kunde ha varit värre. “… and you know how things are”.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.