Nio frågor, nio svar – Ingen våg/Miljoner döda

Det oväntade i vardagen, och det vardagliga i det oväntade, har alltid varit min vän. Således ser jag ett värde i säg, en internpostpåse, om avsändaren är Ingen våg och innehåller några kryptiska fotostatkopior och en kassett kallad Den krockade frun.

ivmd

1. Vilken är den senaste filmen du inte såg färdigt?

“Bandh Darwaza”, en indisk skräckfilm av Tulsi och Shyam Ramsay. En mycket rolig och klichéfylld genrekavalkad där Dracula transplanterats till åttiotalets Indien – saker kom emellan och vi hann inte färdigt. Filmen är ändå typ två och en halv timme lång och ganska mastig.

2. Favorittid på dygnet?

Ganska sent på kvällen eller ganska tidigt på morgonen. Får alltid ganska mycket energi efter tolv om jag är uppe då och om jag har lagt mig tidigt är det magiskt att se den tidiga gryningen.

3. Den senaste boken du läst och läst om?

“Kungen i gult” av Robert W. Chambers – H.P.L Lovecrafts stora favorit! Drömmar om det förlorade Carcosa…

4. Din billigaste och godaste mat?

Trattkantarellssoppa! Både billigt och gott. Eller någon form av glasnudelsallad kanske?

5. Vad behöver du för att känna harmoni i livet?

Jag behöver någon ny musik / litteratur / film att fascineras eller att bli besatt av. Att anstränga sig för att finna det där lilla extra som man aldrig hört / läst eller sett förut. Det är nog klyschvarning på det svaret, men det är grymt sant för mig. Det finns så mycket bortglömt därute som vi riskerar missa eller förpassa till historien om inte vi inte bryr oss om det och tar hand om det så det är en livsmission om något. Bry dig bara om de grejer du inte kan hitta överallt.

6. Har du någon återkommande dröm?

Nej, faktiskt inte. För att vara helt inne på allt surrealistiskt så är mina drömmar hyfsat tråkiga. Lyssnar gärna på andra människors galna drömmar istället!

7. En musikupplevelse som förändrat dig och stannat kvar?

Jag tänker spontant på en konsert där jag verkligen fattade grejen med frijazz. Det var när jag såg AALY trio med Peter Kowald på Pusterviksteatern i Göteborg. Internet säger att det var 2001. De spelade en variant av Ornette Colemans standard “Lonely Woman” och den sjönk rakt ner i själen på mig.

8. Dusch eller bad?

Bad, definitivt. Givetvis äger jag inget badkar, men tar alla möjligheter till långa varma bad som jag får!

9. Vilken låt vill du ska spelas på din begravning?

Oh, det är är ju verkligen en av de där omöjliga frågorna att svara på. Men några tänkbara kandidater är “Carmina Burana Fantasy” av Sandy Bull på banjo, “´Til I Die” av The Beach Boys eller “Neon Lights” av Kraftwerk. Men det finns så många, många fler. Det skulle kunna bli en hel festival, när jag tänker efter.

Markus Svensson är en del av Ingen våg och Miljoner döda. Inget du hittar överallt, men här om du bryr dig.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.