Nio frågor, nio svar – Self-help tapes

Via Hörnefors kommer fantastisk musik från hela världen min väg. Ibland som ett brev på posten, då och då från hand till hand. Ljuden är förpackade i de vackraste enkla små kartonger, stämplade för hand och släpps av Self-help tapes.

shtstrand

1. Vilken är den senaste filmen du inte såg färdigt?

Jag ser i princip alltid färdigt film även om det ibland lite är av en kamp att ta sig igenom vissa. Den senaste kampen var The Shining, jag och Kubrick är inte helt överens.

2. Favorittid på dygnet?

Någonstans där i gränslandet mellan att dagen inte inletts ännu och där den precis påbörjats, när det känns som det finns tid för allt och att allt är möjligt, typ när en dukat fram frukosten och precis tagit den första sippen te.

3. Den senaste boken du läst och läst om?

Minns faktiskt inte, länge sedan jag läste om en bok i sin helhet, men läser regelbundet om delar av böcker, senast ett par kapitel i Parables of the Virtual av Brian Massumi.

4. Din billigaste och godaste mat?

Någon väldigt stark nudelsoppa med vad för grönsaker som för stunden råkar finns hemma.

5. Vad behöver du för att känna harmoni i livet?

Det jag har precis just nu.

6. Har du någon återkommande dröm?

Inte längre, eller säkert mycket som återkommer även idag, men minns dem oerhört sällan. För väldigt länge sedan drömde jag om och om igen att jag blev jagad och attackerad av fåglar, den avslutades alltid med att någon eller några av fåglarna bet mig så hårt att deras näbbar gick av.

7. En musikupplevelse som förändrat dig och stannat kvar?

Massor. Oftast första mötet med något som är totalt obekant och en tappar fotfästet lite men där ens intresse samtidigt fångas totalt. Amon Düüls Psychedelic Underground är ett sådant tillfälle och första gången jag blev introducerad till The Shadow Ring ett annat.

8. Dusch eller bad?

Bad, gärna utomhus, från klippor i älv eller hav.

9. Vilken låt vill du ska spelas på din begravning?

Hela The Disintegration Loops. Skulle vara vackert på något vis. Men samtidigt tänker jag att det är bättre att välja medans en lever och lämna begravningsmusiken till de sörjande. Är väl mer för deras skull som det spelas musik.

Self-help tapes drivs av Christoffer Lindström från ett hus utanför Umeå, där han även odlar grönsaker, löder elektronik och samlar rullbandspelare och ljud. Lyssna.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.