The Rutkowski Sisters

Systrarna Deirdre och Louise Rutkowskis insatser som gästsångerskor och i kortlivade egna projekt – från the sound of young Scotland till This Mortal Coils lägereldsballader och de djupaste lagren av él-mystik – tillhör den mest obskyra 1980-talshistorien. Deras röster passade en viss sorts låtar som krävde en viss sorts djup och drama, ofta covers (från Tim Buckley till William deVaughn). Här är några av mina favoriter med The Rutkowski Sisters som gemensamma nämnare:

Foto: “The Rutkowski sisters, photographed in the 80s by John Dingwall.”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.