Thought for food

fresh tomato, celery stalk

a pot of pari basmati rice

fried garlic, kimchi

a plate of sweet potatoes

Ingredienserna ovan, alla saker jag tycker om, även i vissa fall älskar, kommer från en gammal låt med The Mountain Goats, ”Yam, the king of crops”. Ibland när jag funderar på vad jag ska göra till middag ekar den i mitt bakhuvud. Och jag tänker, kan det vara lika gott tillsammans, som jag tycker det är var för sig? Det låter så.

För många år sedan nu, när jag var nybliven förälder, läste jag Dave Eggers “A Heartbreaking Work of Staggering Genius”, en bok där några barn förlorar sina föräldrar, och där finns ett stycke där ett antal måltider listas, med tydliga anvisningar hur de ska ätas, och några av dem provade jag att göra. Framförallt började jag skära frukt på det där sättet, en apelsin skivad på mitten först istället för på längden, det var som … en uppenbarelse.

deahwosg

Så minns jag en gång när jag var liten och fick fattiga riddare till frukost. Mina föräldrar hade sett ”Kramer vs Kramer” kvällen innan och inspirerats av en scen där Dustin Hoffman gör french toast till sin son. Jag är rätt säker på att jag inte sett filmen, men när jag söker upp scenen på youtube och kollar känns den så märkligt bekant, kanske för hur de beskrev den, eller är det mitt eget minne jag ser?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.