Yeah yeah, same same

Igår stannade jag till på Stadsmissionen Liljeholmen, kollade på cd-skivor, och köpte faktiskt några också. Det roligaste med att bläddra i facken är att ändå se hur stor del av sortimentet stämmer överens med det som fanns när jag jobbade i skivaffär i slutet av 90-talet. Där står mängder av sånt som det gjordes tv-reklam för, blandat med svenska artister som möjligtvis var hippa och bra i nån BMG-säljares självbedrägliga wet dream, och en hel del skivor som då ofta köptes av mediemänniskor, restaurangfolk och reklambyråmän, folk med lite lagom god musiksmak, men som nu förpassats till skamvrån.

Det är Aqua, The Verve, Sarah Brightman, Bo Kaspers Orkester, Mary J Blige, Thomas Rusiak, The Verve, Titiyo, R.E.M, The Fugees, The Verve, Café del Mar, Eagle Eye Cherry, Gloria, Weeping Willows, Petter och The Verve om vartannat.

Jag hinner tänka att kanske kanske säger utbudet något om vilka som flyttat till områdets nybyggen de senaste åren och nu dumpar sina cd när spotify lätt erbjuder bitterljuva symfonier och gamla guilty pleasures, då jag plötsligt får syn på två skivor slumpmässigt bredvid varandra, och tvångsmässigt måste arrangera två till för att ta ett foto.

bbbr

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.