Yeah yeah, same same

Igår stannade jag till på Stadsmissionen Liljeholmen, kollade på cd-skivor, och köpte faktiskt några också. Det roligaste med att bläddra i facken är att ändå se hur stor del av sortimentet stämmer överens med det som fanns när jag jobbade i skivaffär i slutet av 90-talet. Där står mängder av sånt som det gjordes tv-reklam för, blandat med svenska artister som möjligtvis var hippa och bra i nån BMG-säljares självbedrägliga wet dream, och en hel del skivor som då ofta köptes av mediemänniskor, restaurangfolk och reklambyråmän, folk med lite lagom god musiksmak, men som nu förpassats till skamvrån.

Det är Aqua, The Verve, Sarah Brightman, Bo Kaspers Orkester, Mary J Blige, Thomas Rusiak, The Verve, Titiyo, R.E.M, The Fugees, The Verve, Café del Mar, Eagle Eye Cherry, Gloria, Weeping Willows, Petter och The Verve om vartannat.

Jag hinner tänka att kanske kanske säger utbudet något om vilka som flyttat till områdets nybyggen de senaste åren och nu dumpar sina cd när spotify lätt erbjuder bitterljuva symfonier och gamla guilty pleasures, då jag plötsligt får syn på två skivor slumpmässigt bredvid varandra, och tvångsmässigt måste arrangera två till för att ta ett foto.

bbbr

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.