Studiebesök på PEOW!

bild (3)
Härom veckan träffades kärnan i Bläck charm för nostalgi vassa tänder hemma hos Elias och Amanda för att deklarera. I huset bredvid, på Bäckvägen 42 i Midsommarkransen, finns risograf-tryckeriet PEOW! Studio. Vi passade på att göra ett studiebesök. Ovan syns Mattias och Anders som kollar in PEOWs shop.   

bild (2)
Här är risografen! “A riso, or a risograph is a printing machine that’s a bit between photocopying and screen printing. Generally, we can print anything; Posters, Prints, Books, Fanzines, etc… Riso is great if you want your work to have a hand-printed / vintagy feel, but also works great for modern styles too!”

bild (4)

I höst överger vi print-on-demand och unlimited editions genom Publit, där vi har gjort våra hittills 13 utgivna böcker. Istället testar vi limited editions tryckta på PEOW!s risograf. Att upptäcka PEOW! känns som en kick, på samma sätt som Publit gjorde det när vi startade 2012. Vorsprung durch Technik, som någon sa.         

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.