Allt hänger samman: listen to sound of the underground

P3 älskar “ny musik”. Släppt i morse. Sagt med tre käcka utropstecken och versaler. Väldigt konstigt påstående egentligen! Som om “nytt”, i en linjär kronologi, automatiskt innebär en positiv kvalitet i sig. Jag skulle lika gärna kunna säga att jag hatar “ny musik”. Det är en av de saker jag personligen uppskattar mest med BCNVT-bloggen, att nytt eller gammalt inte spelar någon större roll. Intresset ligger bortom tid, när det gamla kan låta mer nytt än det nya och vice versa eller varken eller.

Att intressera sig för musik handlar ofta – bland tusen andra saker – om att sukta efter något nytt, javisst, men oavsett om det är från 1975 eller 2015. Med det sagt: just nu är det massor av intressant på gång i den svenska DIY/musik-scen som ligger oss närmast, massor att längta efter. Fyra utropstecken, versaler, varsågod:

! I kväll är det utgivningsfest på Fylkingen i Stockholm för Hästköttskandalens debut Spacegirls, mastrad av Tomas Bodén:

https://vimeo.com/113453736

!! “Till Eira”, med samplingar från Ådalen 31, är ett smakprov från Tomas kommande album KundtjänstZeon Light Kassett i Växjö:

“Ja, ikväll passar det inte, men igår kväll, då passade det! Ja, jag har alltid fått höra att jag är omusikalisk, men ljudet av gevärsskott det känner jag igen, och det tycker jag illa om. Ja, det var vi som sköt, men vem fan betalade kulorna? Har du ställt dig den frågan någon gång, civilistjävel? Civilistjävel!”

https://soundcloud.com/zeon-light/tomas-boden-till-eira-zeon-light-066

!!! På lördag är Tomas buchla-dj på Krets i Malmö. Ytterligare en utgivningsfest, nu för Testbild!s Kalligrammofon-album om de sovjetiska rymdhundarna Belka & Strelka. Sebastian Rozenbergs video-teaser:

!!!! På Krets spelar även göteborgarna The Marble Fauns som i januari släppte trippel-skivan Parzival, där 1200-talet mötet 2010-talet:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.