2015 – bloggåret!

Bläck charm nostalgi vassa tänder startar härmed en dagligt uppdaterad blogg! Drygt tio år efter formatets svenska genomslag och långt efter nyhetens behag – och för vår del olika tidigare erfarenheter från perioden som The Jet Set Junta, Sondera, Kitchen Sink Sounds, Ye Olde Blog Inn, Intuition Told Me, osv – känns bloggandet återigen intressant. Nyhetens behag, en gång till, är det möjligt? Vi är försiktigt positiva.

sjövikstorget
Foto: Mattias Holmberg

Vi längtar inte efter hetsig kommentarsfältsdebatt utan ser bloggandet som ett sätt att mellan gles utgivning av böcker hålla elden levande och konversationen igång; en puttrande stimulans och gemenskap oss emellan och med andra intresserade. En ytterligare tanke är att genom bloggen även flytta ut en del av det som idag redan görs från Facebook. Att på så sätt skapa ett starkare eget sammanhang, i ett eget tempo, är något som vi tycker har ett stort värde.

Bloggen lär främst komma att handla om våra fyra huvudsakliga intresseområden: musik, litteratur, film och konst. Det blir tips, reflektioner, anteckningar, listor, länkar, videor, bilder… De 16 medverkande har en fast publiceringsdag varannan vecka. Så här ser schemat ut, klipp ut & sätt upp på kylskåpet!

Jämn vecka
Måndag: Stefan Zachrisson Tisdag: Amanda de Frumerie Onsdag: Anders Sveen Torsdag: Elias Hillström Fredag: Elin Franzén och Joakim Sandström Lördag: Joakim Norling Söndag: Ida Holmbom

Udda vecka
Måndag: Jonas Fust Tisdag: Mattias Holmberg Onsdag: Lars Jacobsson Torsdag: Marie Fjellborg Fredag: Niklas Karlsson Lördag: Per Johansson Söndag: Petter Herbertsson och Tomas Bodén

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.