Varför luger du?*

Det händer ibland att jag sitter på jobbet (som nu) och överväger andra karriärvägar. Bland mina mer kreativa alternativ finns exempelvis ölnamnskonsult till svenska craft beer-bryggare (vad sägs om Kräft beer, en red ale som dydjuren liksom bara kräver), eller varumärkesbyggare åt Magnus Kreppers halslänk. Ibland dagdrömmer jag också om att äntligen starta det där bandet, eller höra av mig till Debaser eller Luger och erbjuda mina tjänster som skribent för de där texterna som beskriver en artist när det är konsertdax så att folket känner att de bara måste klicka going på eventet.

Så ikväll slog det mig, varför inte förena de två möjligheterna. Vips har jag bildat mitt gamla neo-skronkband Illitterata elitister, och nu är det hög tid för spelning.

Illitterata elitister

Söderorts störigaste skronkorkester krälar fram ur sitt källarhål för ett unikt gig. Gratis inträde efter kl 24!

Illitterata elitister har alltid använt sin omvittnat breda musikalitet, sin SMÄRTSAMMA, INTENSIVA neo-skronk och fortsätter utforska och spränga sina musikaliska och uttryck och gränser. Illitterata elitister är inget vanligt band, utan ett industriellt skronkband utan kända begränsningar, och lika furiöst som bandets musik är, lika ständigt relevant och aktiv är den, med sina vitt skilda karga men ändå välljudande fragmentariska kompositioner som bryts sönder och osar en sorglös tuff attityd.

Det är drömsk garageskronk där fantastiska melodier, transcendentala och trollbindande riff i lo-fi format möter känslolöst låtskrivande som glödhet lava i ådrorna.

Med en önskan om att utvecklas från ett spontant musikaliskt projekt till att bli ett av Hökmossens viktigaste band till någonting mer flytande och obundet svävar musiken mellan det ljusa och det mörka. Mellan nattsvart sorg och solig eufori har Illitterata Elitister skapat ett eget universum genom att balansera perfekt mellan det mörka och det ljusa, och låta djup ångest plötsligt explodera i SIN UNIKA BLANDNING AV skronk OCH FOLKMUSIK. Texturerna, ljudexperimenten och den oöverträffade känslan för det ständiga mörkret HAR ALLTID SVÄVAT I SITT EGET UNIVERSUM.

Samtidigt har IllitteratA ELITISTERS inte helt lättuggade anrättning av lika tidlösa och samtida kompakta mörker hyllats internationellt som ett transportmedel till ett annat sinnestillstånd. Nu kan smockfulla publikhav få möjligheten att uppleva klubbstöket under en förtätad råsop skronk som kan ta dem genom husväggarna i Hägersten ut i hela Svedmyra.

hll

*) Rubriken syftar på en klassisk kommentar från salig swefilms gamla kommentarsfunktion där en användare inte höll med om en annans omdöme och frågade “Varför ljuger du?!”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.