Som do-dah-mannen

Det är den tionde, en tisdag. Det skulle gå att skriva en kort hyllning med drag av nekrolog över tiotummaren, ett vackert och föredömligt vinylformat. För att det är den tionde alltså.

Det är också den sjunde, juli månad, den sjunde månaden i året, på året? förlåt jag tappar tråden, spåret? Det var i alla fall på håret. Snart fyller jag 43. 4+3=7. Det skulle gå att skriva en kort hyllning över den lilla vinylsingeln, sjutummaren, som glatt så många i långt fler år än fyrtiotre.  Fast så var det ju den tionde då. 10. 7. 10+7? Fy tusan.

Fast jag föreslår att vi företar oss en resa, sådär bara på en ingivelse hoppar vi in i en bil. Fast vart bär det hän? Spänn fast er så ser vi efter.

idtga

Någon av er, oss?, vrider på bilradion. Se på sjutton! Ljuv musik strömmar ur högtalarna som ett soundtrack till vår roadtrip. Sjung med för 10 poäng. Jag ska bara klistra in en link här.

Vägen är lång, liksom konsten. Livet däremot. Ja, eller ”Ars longa, vita brevis” som min farfars far brukade säga. Har jag hört. Det betyder visst ”arslet är brett, skit länge”, hade han att berätta.

Det rullar på, rullar på, på rullande hjul. Jul ja, det är hög tid att vi tar och rastar på nästa ställe. Åtta poäng till alla som låter namnet på det heliga landet ljuda.

Jah, jag vet, ni gillar inte reggae, ni älskar det.

Vi stannar på stranden. Vi bygger ett sandslott, som barn, barn, barn, barn, barn. Barn, deras sång är kärlek, och de vet vägen. Vi drar vidare. (Bygone)

Vi surfar in på WWW. Alla villiga får fyra poäng om ni säger var ni är, och var ni har varit.

Hörde ni någonsin om Hammerstein and Rodgers? Coltrane? Hörde ni någonsin om George Gershwin och John Coltrane?

Vi är inte framme än, så här kan det gärna få fortsätta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.